Goed voor onze planeet

We delen allemaal dezelfde planeet. Laten we ervoor zorgen dat we onze planeet gezond houden zodat ook toekomstige generaties ervan kunnen genieten. Ook bij Systix blijven we onszelf pushen om het beter te doen.

Duurzaamheid gaat over investeren in duurzame relaties met onze collega's, onze klanten, consumenten en leveranciers, de gemeenschappen om ons heen maar ook mensen die aan de andere kant van de wereld wonen. Zo werken wij uitsluitend met partners en leveranciers die ook duurzaamheid hoog in het vaandel dragen.

Intern voorzien wij op regelmatige basis een analyse van onze structuren en manieren waarop we werken om op die manier mogelijke valkuilen te detecteren en nog meer in harmonie te komen met Mens & Natuur.

Wij werken enkel met Europese materialen wat enkele voordelen met zich meebrengt:

 • minder CO2 daar wij geen overzeese zendingen hebben
 • constante kwalitatieve materialen waardoor we duurzamer werken
 • procedures die moeten voldoen aan de eisen van de Europese Unie waardoor we bijdragen aan een beter milieu en meer respect voor mens
Duurzaamheid – sustainability

Mens en milieu

Wij proberen als bedrijf op een actieve manier betrokken te zijn bij zowel onze klanten, medewerkers als partners waarmee we samenwerken. Onze doelstelling is om te komen tot een duurzame oplossing waarbij iedere partij zich comfortabel voelt en waarin we rekening houden met de eisen en wensen op lange termijn. 

Zowel intern als bij Contact Duitsland & CAB scheiden wij ons afval en wordt zoveel mogelijk gerecycleerd. Onze technische dienst bundelt zijn afspraken om zo min mogelijk CO2 uit te stoten en op die manier minimale verplaatsing te hebben door het land. 

Transport en verpakking

Transport en verpakking

Wij werken uitsluitend met vervoer-partijen die hun duurzame doelen ook op orde hebben en wij voorzien ook nog maar 1 afhaaldatum per week om op die manier geen nutteloze verplaatsingen te doen en de laadruimte van de wagens volop te benutten. Uiteraard dragen wij op die manier bij tot minder verkeer op de weg wat zich weer vertaald in een verminderde CO2 uitstoot. 

Onze zendingen worden uitsluitend verstuurd op Europaletten en geen wegwerp. De dozen zijn vervaardigd van gerecycleerde materialen en kunnen perfect opnieuw gebruikt worden. 

De producten van Systix en Contact zijn duurzaam

Stickertangen :

Etiketten :

Natural branding :

premium serie

dunne etiketten

EcoMark

kwaliteit

gerecyclede etiketten

snel en betrouwbaar

lange levensduur

enkele etiketten

minder afval

duurzaam

composteerbaar

  Thuiscomposteerbare labels bij Contact Belgium

  Thuiscomposteerbare labels

  In juni 2023 introduceerden we het thuiscomposteerbare label. Dit label is uitsluitend gemaakt van composteerbare materialen. Deze duurzame labeling is een onderscheidend product waarmee wij samen met onze klanten een positieve invloed op het milieu kunnen uitoefenen.

  Ontdek meer over onze Thuiscomposteerbare labels